Aždaja sedmoglava, bojnim kopljem udarena i nagèrdjena iliti Sablast griha na sedam glavnih grihah razdiljenoga, oštrom istinom pokarana i prikorena, a drugačije Ukor malovridnostih čovičanskih - Došen, Vid (A. Jakić, 1865)
Autor narodnim stihom kritizira pogreške hrvatskoga puka i ističe vrline.