Medicina Fluminensis : glasilo Hrvatskog liječničkog zbora - Podružnica Rijeka i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci = the journal of Croatian Medical Association - Rijeka Branch and Faculty of Medicine - University of Rijeka (Hrvatski liječnički zbor, Podružnica : [Medicinski fakultet Sveučilišta], 2008)
Časopis objavljuje znanstvene članke iz svih područja biomedicinskih znanosti čovjeka, uključujući klinička i temeljna istraživanja, javno zdravstvo, povijest medicine, dentalnu medicinu, medicinsku bioetiku i medicinsku edukaciju.