Aigialosaurus : novi gušter iz krednih škriljeva otoka Hvara s obzirom na opisane jur Lacertide Komena i Hvara = Aigialosaurus : ignotus saurus e cretaceis lapidibus fossilibus insulae Lesinae, habito quoque respectu in descriptorum jam Lacertidarum Comeni et Lesinae - Gorjanović-Kramberger, Dragutin (Hrvatsko naravoslovno družtvo, 1892)
O fosilima guštera pronađenih u selima Vrbanj na Hvaru i Komina u Istri.