Pravilnik Hrvatskog umjetničkog društva "Medulić" u Splitu (Hrvatsko umjetničko društvo "Medulić", 1910)
Svrha je društva unapređenje hrvatske umjetnosti, priređivanje izložaba, moralno i materijalno podupiranje talenata, suradnja sa stranim umjetničkim društvima, te priređivanje zabava i poučnih predavanja.