Pravila Hrvatskog kazalištnog družtva za Dalmaciju (Hrvatsko kazalištno družtvo za Dalmaciju, 1899)
Svrha je društva podupirati i unapređivati hrvatsku kazališnu umjetnost, kao sredstvo za širenje hrvatskog jezika i obrazovanja općenito.