Antologia italiana : proposta alle classi de' ginnasi liceali - Carrara, Frano (Presso l'I.r. direzione della vendita de' libri scolastici, 1856)
Carrara je po nalogu Ministarstva za bogoslužje i nastavu priredio ovo djelo, od kojega je za života 1853. objavio prvi svezak. Djelo je potom objavljeno u 5 svezaka.