Po želji i nalogu nj. c. kr. visosti nadvojvode Ivana ... bio sam opet ... kod dvora .. - Jelačić, Josip, hrvatski ban ([s. n.], 1848)
Jelačićeva objava o pokušaju mirenja na austrijskom dvoru i o nemogućnosti postizanja mirnog dogovora s mađarskom stranom