Po želji i nalogu nj. c. kr. visosti nadvojvode Ivana ... bio sam opet ... kod dvora ... - Jelačić, Josip, hrvatski ban ([S. l.] : [s. n.], 1848)
Jelačićeva objava o pokušaju mirenja na austrijskom dvoru i o nemogućnosti postizanja mirnog dogovora s mađarskom stranom
Početak teksta kao gl. stv. nasl.
Datacija na kraju teksta: U Zagreba [!] dana 6. kolovoza 1848.
Autorovo ime na kraju teksta.