[Uža Hrvatska, Slavonija i Rijeka 1771. - 1918.]. [Uža Hrvatska, Slavonija, Srijem i Rijeka 1848. - 1856.] : [Manifesti, objave, odluke, odredbe, predstavke, proglasi, uredbe, zapovijedi its.] - Jelačić, Josip, hrvatski ban (Narodna tiskarnica dr. Ljudevita Gaja : Franz Suppan Tip. del Lloyd austriaco, 1848)
Zbirka dokumenata iz razdoblja 1848. - 1856., ime bana Jelačića je na većini tih dokumenata (bilo u intitulaciji, na početku teksta, bilo na kraju, ispod teksta koji on potpisuje, ili je ban spomenut u samom tekstu (npr. u carskim manifestima))