Fluminensia : časopis za filološka istraživanja (Filozofski fakultet Sveučilišta, Odsjek za kroatistiku, 2006)
Časopis tematski pokriva područje filologije i obuhvaća radove iz područja jezikoslovlja, u prvom redu kroatističkoga (dijalektološke, povijesnojezične, standardološke kroatističke i komparativne studije) kao i područja književnosti (povijesti književnosti, teorije književnosti i stilistike)