La Raguseide e ; Storia di Ragusa - Filelfo, Giovanni Mario ([s. n.], 1902)
Sadrži spjev Giovannija Marija Filelfa "Raguseide" na lat. jeziku i njegov tal. prijevod te spis istog autora o povijesti Dubrovnika na elegantnom lat. jeziku. Spisi potječu iz XV. st., iz doba humanizma, a rukopis se čuva na pergamentu u biblioteci u Parmi.