La Dalmatie - Prezzolini, Giuseppe; Radić, Ljubo, prevoditelj (Genève : Imprimerie commerciale, 1917)
O mletačkoj vladavini u Dalmaciji, "slavenskom" seljaku i građaninu tal. narodnosti, o jeziku, kulturi i političkim osjećajima u gradovima, o austrijskoj vladavini, o Dalmaciji i njenu zaleđu i zemljop. nepripadnosti Dalmacije Italiji.
Str. [I]-III: Avant-propos / Ljubo Radić.
Izv. stv. nasl.: La Dalmazia.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Dalmacija -- Povijest -- Novi vijek