Er ist ein Mensch für sich : Novigrad in Ungarn (Daniel Meisner, 1625)
U prvom planu prikaza su volovi koji vuku plug na kojem su sjedi čovjek i čita knjigu. U pozadini je prikazan stari grad Nógrád u sjevernoj Mađarskoj.