Rasprave Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, 2007)
Časopis objavljuje znanstvene, pregledne i stručne radove iz područja jezikoslovne kroatistike, slavistike i opće lingvistike.