L'amour européen - Basan, Pierre François; Eisen, Charles (Paris : [S. n., 1750)
Mlada žena odjevena u raskošnu odjeću prikazana je u poluležećem položaju na sofi. Rukom kojom je oslonjena na rub sofe drži knjigu i čita, dok joj drugu ruku ljubi mladić koji je kleknuo do njenih nogu.
Signatura otisnuta d.d. ispod prikaza: F. Basan Exc.; l.d. ispod prikaza otisnuto: Ch. Eisen Inv.; na sredini ispod prikaza otisnuto: L'AMOUR EUROPÉEN // AParis chés Basan Graveur; ispod prikaza sa svake strane otisnut tekst: Cette fiere Beaute...fait son Esclave; g.d. ugao na listu crvenom olovkom: 30; sredina uz donji rub lista crvenom olovkom nečitke oznake.
Literatura: Thieme/Becker, sv. 2., str. 591.; Thieme/Becker, sv. 10., str. 427-428.
Izvornik digitaliziran
Pregledano
Keywords: Bakrorezi