Tajanstveno ostrvo : sovjetski film po romanu Julesa Vernea - Murtić, Edo (Olikprop, 1948)
U središtu prikaza muškarci s puškama ciljaju jedrenjak i brod na moru. U pozadini stjenoviti otok. Iznad te scene balon s košarom i dvoje ljudi. Uz sami donji rub plakata leopard razjapljene čeljusti