Omladino, na izgradnju Novog Beograda slobodarske i ponosne prijestolnice naše domovine - Kocmut, Božidar (1948)
Mladić i djevojka s lopatom i trnokopom u rukama. Iza njih prikaz iz ptičje perspektive, moderne zgrade okružene zelenilom i rijeka s brodom