Treća primorsko-goranska udarna brigada odnosno Druga brigada tridesetpete divizije - Mamula, Bogdan (Ratna prošlost naroda i narodnosti Jugoslavije ;, 1990)
U ovoj monografiji je prikazan ratni put 3. primorsko-goranske brigade, odnosno 2. brigade 35. divizije od njenog formiranja 15. rujna 1943. god. u općini Škrljevo do marta 1945. kada je rasformirana 35. divizija, a borci njene 2. brigade raspoređeni u jedinice 13. divizije NOVJ.