Tri govora Davida Starčevića, zastupnika kotara delničkoga, izrečena u Hrvatskom saboru dne 17., 19. i 20. prosinca 1898. : po stenografskih bilježkah - Starčević, David (Prva hrvatska radnička tiskara, 1899)
1. govor protiv zakonske osnove za produljenje financijalne nagode između Hrvatske i Ugarske; 2. govor protiv osnove zakona kojom se vladi dozvoljava trošiti kroz tri mjeseca proračunska sredstva; 3. u prilog čitanja prijedloga za sjedinjenje Dalmacije s Hrvatskom.