Predavanja - Marković, Franjo, književnik (1870)
Predavanja Franje Markovića iz 1870: Pouka o baladah i romancah inoevropejskih[!]; Pouka o slavenskih baladah; O poeziji; O metrici horvatskoj; Dolazak Magjarâ u Europu; Sintaxa; Tumačenja iz Ovida; O slaganju vremena; [Prijevodi poglavlja iz Cezarova "Galskog rata"]; Prevodi iz skladnje Jurkovićeve drugoga diela; Grčki prievodi iz Schenklovoga Elemetarbucha[!]; Koledar starih Rimljana