Hrvatska čitaonica na Trsatu : spomen-spis u slavu desetgodišnjice i podignuća novoga joj čitaoničkoga doma - Gruber, Cvjetko ([s. n.], 1898)
Pravila Čitaonice od 8. rujna 1897. i račun, izdataka za gradnju doma; u Dodatku imenik članova.