Studia Polensia : rivista della Facoltà di Studi interdisciplinari, italiani e culturali (Università Juraj Dobrila, Dipartimento di studi in lingua italiana, 2014)
Cilj i svrha časopisa je objavljivati radove iz područja humanističkih i društvenih znanosti.