Stanje Balkanskog poluostrva na osvitku XIII vijeka - Franić, Dragutin ([s. n.], 1895)
Sadržaj: A. Bugarska. B. Srbija. C. Bosna i patarenstvo, bogumilstvo. D. Osvojenje Zadra i Carigrada ili "Četvrta krstaška vojna". E. Papa Inocent III.