Dan muzeja : 18. svibnja 1985. - Bauer, Krešimir (Centar za kulturu i informacije "Maksimir", 1985)
Većinu kompozicije zauzima prizor sa Dürerovog drvoreza Četiri jahača apokalipse. Iznad prikaza u gornjem lijevom uglu pridodan lik iz crtanog filma-štrumf