Govori i pisma iz ere užasa i oslobodjenja - Tresić Pavičić, Ante (Drzavna [!] štamparija Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, 1922)
1. govor u povodu balkanskoga rata o srpskim težnjama i austrijskoj politici na Balkanu; 2. Otvoreno pismo u povodu bugarskoga napadaja na srpsku vojsku kod Bregalnice 1913.; 3. Izjava da se odriče održanja najavljenoga govora; 4. govor o stradanju Južnih Slovena u Austro-Ugarskoj Monarhiji i pravu Južnih Slovena na ujedinjenje i slobodu; 5. govor o brest-litovskom miru, vanjskom i unutarnjem položaju Monarhije; 7. o potrebi da Monarhija položi oružje, o ujedinjenju Južnih Slovena; 10. i 11. protiv talijanskih presizanja na istočnu obalu Jadrana; 12. o unutarnjem stanju i vanjskoj politici nove države.