Nasradin iliti Bertoldo i njegova pritanka domišljatost, himbenost i lukavština / : knjižica izpisana polag talianskoga, kano zabavno i ugodno štivenje za ilirske mladiće, u kojoj se kažu velike pogibeli Nasradinove, njegova izmišljenja i mudrost beside : dodaje se na svèrhi: Pivanje od opake ćudi i privare zlih ženah - Croce, Giulio Cesare (Petar Abelić, 1857)
U tekst su umetnute, pod nasl.: "Nikoliko poslovicah i mudrih besidah Nasradinovih", zapravo naše narodne poslovice; pjesma: "Pivanje od opake ćudi i privare zlih ženah" parafraza je jedne pjesme iz "Kite cvitja razlikova" Ivana Ivaniševića.