U našoj zemlji ne smije biti rahitisa! ([s. n.], 1955)
Naslov je istaknut crvenom bojom i smješten uz gornji rub plakata. Slikovni prikaz majke s djetetom u naručju, rukom upućuje na naslov. Propagandne poruke vezane uz sprečavanje rahitisa kod djece, raspoređene po čitavoj površini plakata. Prikazi djece s rahitičnim iskrivljenjima uz donji rub plakata.