Povijest medicine u Hrvatskoj i Slavoniji od god. 1770. do 1850. - Thaller, Lujo (Zagreb : Knjižara Prestini, 1927)
Sadržaj: I. Uvod. II. Uredjaj Hrvatske i njezine kulturne prilike. III. Opće prilike u Evropi, a naročito razvoj znanosti i medicine u njoj tamo do polovice osamnaestoga vijeka. IV. Prosvjetna era našega medicinskoga života. V. Prelazno doba od prosvjete do ilirizma. [VI.] Ilirizam.
Str. [1]-2: Predgovor / [Lujo Thaller.].
P. o.: "Liječnički vjesnik" ; 1926-1927.
Literatura: str. 111-118.
Keywords: Medicina -- Hrvatska -- Povijest -- 18.-19. st