Proljetni zagrebački velesajam : Jugoslavija, 9.V-17.V 1953. (Zagrebački velesajam, 1953)
Na ljubičastoj podlozi plakata kompozicija tri trokutasta polja unutar kojih se nalaze stilizirani prikazi industrijskih i poljoprivrednih proizvoda. Vrhovi trokutastih polja dotiču kružnicu u centru bijeog pravokutnog polja. Unutar kružnice se nalazi krug, a unutar njega kratica manifestacije ZV te stilizirana krila Merkura uz kružnicu.