[Ilustracija za pripovjetku:"Persona non grata"] - Stančić, Miljenko (1957)
U donjem lijevom kutu prikazan dio stola uz koji stoji muškarac u odijelu sa rukom uvučenom pod sako "u pozi" Napoleona. Uz gornji desni ugao crveni okomito položen pravokutnik unutar kojeg je nacrtan Napoleon u svojoj karakterističnoj pozi i uniformi.