Ivan Meštrović : prorok i slava jugoslavenstva : život, djela i riječi - Marjanović, Milan (Jugoslovenska biblioteka ;, 1915)
Životopis slavnog umjetnika Ivana Meštrovića. Njegovo djetinjstvo i školovanje. Od Rimske izložbe do njegova trijumfa u Londonu. Vidovdanski hram i Meštrovićeve riječi o hramu. Ivan Meštrović kao čovjek i jugoslaven.