Ivan Meštrović : prorok i slava jugoslavenstva : život, djela i riječi - Marjanović, Milan ([New York] : [s. n.], 1915)
Životopis slavnog umjetnika Ivana Meštrovića. Njegovo djetinjstvo i školovanje. Od Rimske izložbe do njegova trijumfa u Londonu. Vidovdanski hram i Meštrovićeve riječi o hramu. Ivan Meštrović kao čovjek i jugoslaven.
Sadržaj s om. lista: Čime narodi žive i po čemu su veliki ; Od pastira do umjetnika ; Prvi uspjesi ; U tamnici ; Beč, Zagreb, Rim ; Austrijske spletke ; Od Rimske do Londonske izložbe ; Članak engleza Bonea ; Triunf [!] u Londonu ; Govor lorda Cecila ; Najveći talijanski kipar o Meštroviću ; Znameniti englez o umjetnosti Egipćana, Asiraca, Grka, Indijanaca, Talijana, savremenika i o umjetnosti Meštrovića ; Meštrovićeva riječ u ciljevima jugoslovenske umjetnosti ; Meštrovićeva riječ o patnjama i nadama Srba, Hrvata i Slovenaca ; Meštrović o svojem Hramu ; Meštrović kao čovjek i odoljub [!].
Om. nasl.: Genij jugoslovenstva : Ivan Meštrović i njegov Hram.
Podatak o autoru na kraju teksta; puno ime autora: Milan Marjanović.
Keywords: Meštrović, Ivan, -- kipar -- Politički i socijalni pogledi