Grozote u Odesi - Horvat, Aleksandar, političar (Knjižnica Stranke prava ;, 1918)
O prisiljavanju Hrvata, austrijskih vojnika u ruskom zarobljeništvu da stupe u "Jugoslavensku legiju" i bore se protiv Austrije, posebno o ulozi Milivoja Jambrišaka i Franka Potočnjaka.