[Božidar Rašica. Scenografija za operu "Carmen" u Ljubljani] - Rašica, Božidar (1959)
Sadrži skice za scenografiju (8) i tlocrtnu dispoziciju pozornice (1) za operu "Carmen" / Giuseppe Verdi; redatelj Vlado Habunek, kostimografkinja Vanda Pavelić-Weinert; koreografkinja Mira Sanjina. Ljetni festival "Križanke", Ljubljana, pozornica "Križanke"; premijera: 4. srpnja 1959.