[Božidar Rašica. Scenografija za drame "Antigona", "Lisica i grozd" i "Sedam godina vjernosti" u Zagrebu]. - Rašica, Božidar (1950)
Sadrži skice scenografije (1) za dramu "Antigona" /Sofoklo; redatelj Vlado Habunek; Družina mladih Zagreb; premijera 1950.; skice za scenografiju (1) za dramu "Lisica i grozd" / Guilherme Figueiredo; redatelj Vlado Habunek; kostimografkinja Vnda Pavelić-Weinert, Hrvatsko narodno kazalište, Zagreb, Komorna pozornica; premijera 18. veljače 1959; skice za scenografiju (1) za dramu "Sedam godina vjernosti" / George Axelrod; redatelj Kosta Spaić; kostimografkinja Jasna Novak. Zagrebačko dramsko kazalište, Zagreb; premijera 3. lipnja 1955.
Keywords: Kazališna scenografija; Hrvatsko narodno kazalište (Zagreb); Zagrebačko dramsko kazalište; Crteži