[Božidar Rašica. Scenografija za operu "Macbeth" u Ljubljani] - Rašica, Božidar (1957)
Sadrži skice za scenografiju po činovima (Atrij, Soba Macbethova, Park, Banket, Vještice, Granica, Oružanje, Atrij, Bitka - odar) (6), fotografije (1), popis scenografije (1) za operu "Macbeth" / Giuseppe Verdi; redatelj Petar Selem, kostimografkinja Silvia Strahammer, koreografkinja Sonja Kastl. Ljetna pozornica Križanke, Ljubljana; premijera 4. srpnja 1986.