[Božidar Rašica. Scenografija za operu "Nabucco" u Zagrebu] - Rašica, Božidar (1984)
Sadrži dokumentaciju za scenografiju za operu "Nabucco" / Giuseppe Verdi; redatelj Petar Selem, kostimografkinja Silvia Strahammer. Hrvatsko narodno kazalište, Zagreb; premijera 24. lipnja 1984. Sadrži skice i tlocrte prizora i činova te detalja scenografije (I. - IV. čin, hram, svečana dvorana, soba Nabucca, "Va pensiero", soba u kraljevskoj palači) (314), povijesne materijale i literaturu za izradu scenografije (1), program (4).