Da pomognem? (s.n., 1944)
Karikaturalan prikaz. Muškarac sjedi na klupi, promatra vojnika sa šahovnicom na šljemu kako se bori sa velikom zvjeri nalik majmunu sa crvenom zvijezdom srpom i čekićem na prsima. Pita se da li da pomogne vojniku, zaključuje da je najbolje da se ne miješa. Tekst u oblačiću iznad muškarčeve glave