La France du second Empire vue par des témoins Croates - Andrassy, Juraj ([Imprimerie Louis Jean, Gap], 1928)
O stavovima novina Zatočnik (1870.) i časopisa Hervatska (1869-71.) prema Francuskoj; kako se ogleda u dopisima nepoznatoga dopisnika Zatočnika iz Pariza i urednika J. Miškatovića, zatim u člancima E. Kvaternika u Hervatskoj.