Denis Poniž: Nočni čuvaj v živalskem vrtu - Vipotnik, Matjaž (Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana, 1983)
Gornji dio plakata prikazuje stilizirani prikaz čuvara u zološkom vrtu koji oko vrata nosi lisicu. U pozadini se nalazi prikaz kaveza sa divljim zvijerima. Donji dio plakata prikazuje čuvarev remen i ruke; u jednoj ruci drži baterijsku svjetiljku, a u drugoj ključ.