Proleteri svih zemalja ujedinite se! : 1919-1959, Akademija (Dom JNA, 1959)
Prikazom dominira crvena zastava SKJ, smještena uz gornji rub plakata. U donjem dijelu plakata, istaknut je uokviren program Akademije povodom proslave obljetnice. Uz lijevi i desni rub plakata vegetabilni ukras