Nemoj se zaštićivati : tako ćeš najlakše stradati, na glodalici ne radi bez štitnika (Zavod za socijalno osiguranje za grad Zagreb, 1952)
Lice radnika s plavom kapom uz desni rub plakata. Dolje, lijevo, unutar crvenog polja bijelim linijama prikazan dio stroja i radnikove ruke koje pridržavaju drvenu dasku