O pravom auktoru Vita S. Joannis episcopi et patroni civitas i o jednom nepoznatom rukopisu Ivana Lucića - Kaer, Petar ([S. l.] : [s. n.], 1904)
O rukopisu, koji sadrži Lucićeve prijepise životopisa u stihovima Vita s. Joannis Ursini Episcopi ... i raznih isprava; dokazuje se, da je pisac životopisa sv. Ivana Sebastijan Mladinić, a ne Bernardin Prodić, kako je mislio Andrija Ciccarelli u izdanju, koje je on priredio, Vita s. Joannis Ursini Episcopi et patroni civitatis Tragurii in Dalmatia a Bernardino Prodi ... (1814).
Sadrži stihove.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Tekst na hrv. i na lat. jeziku.
Keywords: Iohannes Traguriensis, -- sanctus -- Biografije -- Autorstvo