Omladino budi prva i u osnivanju radnih zadruga, jer je to zalog tvog sretnijeg i boljeg života (ŠZOPZ, 1949)
Tekstualni dio plakata (letka) na podlozi sa slikovnim dijelom koji prikazuje mlade ljude u različitim vrstama radova, okopavanju zemlje, na traktoru, izgradnji nasipa