Međunarodni dan muzeja, 18.05.1994. = International Museum Day (Muzejsko dokumentacioni centar MDC = ICOM International Council of Museums, 1994)
Malo slovo m - linija nastala putanjom mrava zlatne boje na sivoj podlozi plakata. (Mravi simboliziraju muzealce koji iza scene pridonose djelovanju muzeja)