Što sve istražujemo : priprema niza izložbi o kumpanijama na otoku Korčuli u Gradskom muzeju Korčula = The things we investigate : the preparation of exhibition about Kumpanija sword dance on the island of Korčula at Korčula Town Museum - Sardelić, Sani (Array, 2018)
U radu se prikazuju recentna istraživanja za niz tematskih izložbi u Gradskom muzeju Korčula o otočnim kumpanijama, zaštićenom nematerijalnom kulturnom dobru Republike Hrvatske, materijalni i nematerijalni izvori na kojima su izložbe temeljene, kao i uočene promjene današnjih izvedbenih praksi. Istraživanje je potaknuto održavanjem 28. simpozija Međunarodnog vijeća za tradicijsku glazbu (ICTM), Studijske skupine za etnokoreologiju tijekom srpnja 2014. godine u Korčuli. Donosi se kratak prikaz dosadašnjih domaćih istraživača, od najranijih objavljivanih tekstova s kraja 19. stoljeća te „ponovo otkrivene“ veze, kontakti i posjeti prvih stranih istraživača koji su u prvim desetljećima 20. stoljeća pohodili otok Korčulu kako bi uživo vidjeli izvedbe ove jedinstvene pojavnosti. Unatoč uočenim promjenama izvedbenih praksi, čini se kako su upravo svojim prilagodbama suvremenom kontekstu, kumpanije otoka Korčule pronašle novi način života, o čemu svjedoče i sve brojnije godišnje izvedbe.