Projekt Creapolis - muzeji društva i urbana kreativnost : baština kao izvor inspiracije kulturnim i kreativnim industrijama = Project Creapolis - civic museums and urban creativity : heritage as a source of inspiration in cultural and creative industries - Antoš, Zvjezdana (Array, 2018)
Projekt Creapolis – muzeji društva i urbana kreativnost: baština kao izvor inspiracije kreativnim industrijama (2016. – 2017.) bio je dvogodišnji međunarodni interdisciplinarni projekt koji je okupio muzeje „društva“, prvenstveno gradske muzeje i etnografske muzeje iz šest europskih gradova. Cilj projekta bio je promovirati kulturnu baštinu kao izvor za inspiraciju i stvaranje novih suvremenih proizvoda koji omogućuju dostupnost baštine svim vrstama posjetitelja. Sudjelovanjem Etnografskoga muzeja u Zagrebu u projektu omogućeno je uže istraživanje teme kulturnih i kreativnih industrija, koja je relativno nov pojam u Hrvatskoj, kao i mogućnost primjene najnovijih muzeoloških metoda koje su usmjerene na aktivno uključivanje publike kroz ko-kreaciju u re-interpretaciju muzejskih zbirki.