Koprivina grinja-Tetranychus urticae (Koch) važan štetnik plodovitog povrća u zaštićenim prostorima - Rotim, Nino (Array, 2018)
Koprivina grinja Tetranychus urticae (Koch) jedna je od najčešćih grinja koja u zaštićenim prostorima svake godine uzrokuje manja ili veća oštećenja na uzgajanim vrstama plodovitog povrća. Posljednjih godina u staklenicima i plastenicima na području južne Hercegovine u kratkom vremenskom razdoblju prouzročila je velika oštećenja na patlidžanu, krastavcu i rajčici, dok su na paprici štete uglavnom manje izražene. Suzbijanje u zaštićenom prostoru sastoji se od niza preventivnih nepesticidnih mjera koje u kombinaciji s pravodobnom primjenom kemijskih pripravaka na početku zaraze osiguravaju nesmetanu proizvodnju plodovitog povrća