Jesenska gnojidba višegodišnjih ekoloških nasada - Popović, Davor (Array, 2018)
U ekološkoj poljoprivredi na području Republike Hrvatske u posljednjih 10-tak godina došlo je do podizanja značajnijih površina pod višegodišnjim nasadima. Radi se o različitim vrstama kultura a najviše dominiraju orah, maslina, jabuka, šljiva, višnja i druge. Neishranjene biljke često imaju fiziološke probleme, koji nastaju uslijed pomanjkanja nekih makro ili mikro elemenata, pa dolazi do smanjenja rasta, smanjenja plodonošenja, napada bolesti i kukaca, propadanja tkiva i dr. Gledajući sa stajališta da je biljka naša "tvornica" i da ona stvara dobra za nas, njeno propadanje uslijed neodržavanja je čisto krivi stav uzgajivača.