Karlovački časopis Svjetlo - Čanić, Dubravka (Array, 2018)
Tema rada je časopis "Svjetlo". To je za grad Karlovac, u kulturnom i povijesnom smislu, izrazito značajan časopis koji je izlazio s prekidima, mijenjao se s vremenom i prilagođavao ljudima i gradu, te bilježio puls svoga doba. U ovome radu časopis je analiziran u tri razdoblja svog izlaženja. Obuhvaćeno je prvo razdoblje izlaženja od 1884. do 1919. godine, zatim drugo razdoblje od 1965. do 1971. godine kada "Svjetlo" izlazi kao prilog "Karlovačkog tjednika", a uređuje ga pododbor Matice hrvatske Karlovac. Na kraju rada časopis je analiziran u trećoj etapi izlaženja, započetoj 1990. godine, a koja traje i danas. "Svjetlo" se uvelike mijenjalo godinama izlaženja, a njegova konstanta jest da je to lokalni časopis posvećen kulturi, znanosti i umjetnosti.